L'Ajuntament de Gandia continua amb les activitats culturals programades amb totes les mesures de seguretat front a la COVID-19

22/7/2020


L’Ajuntament de Gandia continuarà amb les activitats culturals programades durant juliol i agost, respectant tanmateix, les mesures de seguretat front a la covid-19, per protegir a les persones.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Gandia, Nahuel González, ha explicat aquest matí en la Comissió de Cultura que des del consistori s'està treballant “per a mantindre les activitats culturals ja programades, com a exposicions, concerts, o cinema a l'aire lliure, sempre, amb totes les màximes mesures de seguretat”.

No obstant això, l'edil ha matisat: “estem a la disposició de les autoritats sanitàries per a suspendre qualsevol activitat que supose un perill però apostem per la cultura, un sector molt afectat que necessita de l'administració pública per a tirar avant”.

Des de l’Ajuntament de Gandia es considera necessari continuar amb els esdeveniments culturals i així ho han entés els diferents grups polítics reunits a la comissió. A més a més, es farà seguiment de la pandèmia per abordar qualsevol canvi que afecte als artistes, al temps que sel’s dona suport en un moment tan complicat.

En quant a les messures de seguretat, a les sales d’exposicions és obligatori l’utilització de la mascareta; llavar-se les mans amb gel hidroalcohòlic; respectar la distància de seguretat (1,5 m); i permetre un aforament màxim de 20 persones.

Pel que respecta a l’accés als concerts també será necessari l’ús de mascareta i rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic. Però a més, la localitat serà assignada pel personal de sala; no es permet el moviment de cadires, tret dels casos de reagrupament familiar o de convivencia, però només en la mateixa fila; s’ha de permanéixer en la cadira asignada durant tot el concert, excepte si necessita anar al lavabo o al kiosc de begudes. En finalitzar el concert, s'ha d'eixir de forma ordenada i sense provocar aglomeracions.