El govern local prepara ja els Pressupostos Participatius de 2019

11/1/2019


El regidor de Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González, acompanyat del Coordinador General d’Hisenda, Salvador Gregori, han comparegut davant els mitjans de comunicació per tal de fer un balanç de l’estat d’execució dels Pressupostos Participatius de 2018, així com els preparatius per a la nova edició d’enguany.

        Uns pressupostos, els primers de la història de Gandia, que han estat un èxit amb la presentació de més de 189 propostes, per la campanya que les persones i entitats van realitzar en favor de les seues propostes i que va concloure amb més de 3.000 votacions.

        Els quatre projectes guanyadors es troben a hores d’ara en fase d’execució, en contacte gairebé diari amb els autors de les propostes, i la meitat estan pràcticament finalitzats:

 

És el cas de l’adequació de l’entrada al CEIP Roís de Corella (ampliació de voreres, plantació d’arbres, etc...), proposada per l’AMPA del centre.

D’igual manera, ja és una realitat la millora del parc del Grau (situat darrere de la biblioteca del Campus de la UPV) i la seua inclusió en l’Anella Verda de Gandia. Compta amb un nous parcs infantil i caní. I en breu s’habilitarà el pas de vianants que connectarà amb la Marjal de Gandia.

 

 

En el cas de la construcció d’un Workout, zona de gimnàstica per a adults, en l’Avinguda del Grau, la compra i instal·lació de la maquinària requereix d’un concurs public. La prevision és que durant el mes de gener estiga adjudicat i al febrer siga ja una realitat.  

 

        Més endarrerida està l’adequació de les pistes semi-cobertes del poliesportiu municipal. La proposta la va presentar una persona particular, però comptava amb molt de suport per part del món esportiu de la ciutat. Precisament, s’està consensuant amb tècnics i usuaris el tancament més adequat i la forma de minimitzar l’afecció de les obres sobre l’activitat esportiva. Entre gener i febrer s’espera tindre una proposta consensuada per realitzar-la durant 2019.

 

        González ha recordat que altres propostes no guanyadores es realitzaran també perquè estan contemplades en el programa SOM de la Diputació de València, com ara els paellers de Marxuquera o la millora de la plaça Jaume I. “L’aposta per la participació ciutadana d’aquest govern és una realitat i els pressupostos participatius han sigut un èxit gràcies a la ciutadania”.  

 

Pressupostos Participatius 2019

 

González ha assegurat que el govern local ja treballa en els Pressupostos Participatius de 2019. La previsió és que cap a mitjans de febrer, estiga consensuat amb el Consell de Participació Ciutadana i es puga iniciar la fase de presentació de propostes (fins a Falles). D’aquesta manera, la fase de campanya i votacions es podria iniciar al mes d’abril.

 

        Per al seua banda, Gregori ha desitjat un llarg recorregut en el temps dels pressupostos participatius i ha anunciat que la intenció de l’executiu és augmentar la partida de 200.000 € en un 10 % (220.000 €). “Però quan estiga la liquidació de 2018 i tingam el remanent de tressoreria postiu podriem estudiar augmentar la partida fins al 25% (250.000 €)”. D’aquesta manera, es podrien acceptar i realitzar més propostes.