José Manuel Prieto Part
Nom José Manuel Prieto Part
Data de naixement 1/5/1989
Càrrec Regidor Delegat de Govern Interior i Coordinació Administrativa
jmanuel.prieto@gandia.org
Currículum vitae
Títol Llicenciat en periodisme
Declaració d'Adhesió Voluntària al Codi de Bon Govern de la Generalitat Valenciana   
Declaració de béns i activitats
Agenda
Retribucions

 


Llicenciat en Periodisme per la Universitat de València, és estudiant del Grau de Dret en la UNED, centre Gandia-Alzira. Ha treballat com a periodista en diferents mitjans de comunicació fins a incorporar-se al PSPV-PSOE de Gandia. Poeta i escriptor, col·labora en diversos mitjans de comunicació de forma habitual, i és coautor de tres llibres, entre els quals destaca "L'Opinió en la ràdio" (Ràdio Gandia-SER, 2008). En 2013 va publicar el seu primer *poemari, "L'Univers sense precipici", editat per Germania. En 2015 publica el seu segon llibre "L'aire absent" (Onada Edicions). El seu tercer llibre és ‘Geometria de l'encanteri’, publicat per Edicions Vitruvi.

És productor de continguts audiovisuals, guionista i ha fet treballs de locució. És redactor de diferents ponències, discursos i documents programàtics. En l'àmbit del PSPV-PSOE, ha sigut responsable de premsa i coordinat l'apartat d'idees i programàtic, fins a convertir-se en Director de l'equip de la campanya de 2019. Va ocupar el número 6 de la candidatura electoral de les eleccions municipals de maig de 2015, i el número 2 de la llista del PSPV-PSOE a l'Ajuntament de Gandia.

Ha sigut durant quatre anys (2009-2013) Secretari General de Joves Socialistes de la ciutat, i membre de la seua Executiva Nacional. Abans de la seua incorporació a la política, va formar part del moviment associatiu de Gandia, com a Secretari i Vicepresident del Consell dels Joves, i impulsor d'una associació d'estudiants. Ha sigut Secretari de la Falla de la Plaça del Prat, de la Secció Especial, a què la seua executiva encara pertany com a Vicepresident.  Entre altres càrrecs orgànics, ha ocupat els de Secretari de Nous Militants (2008-2012) i Sotssecretari de Comunicació del PSPV-PSOE de Gandia (2012-2014) i Sotssecretari General. En l'actualitat és Sotssecretari Institucional del PSPV-PSOE de Gandia, i Sotssecretari General del PSPV-PSOE de la Safor-Valldigna.

En l'àmbit institucional, ha exercit llocs de responsabilitat a l'Ajuntament de Gandia. En la seua primera legislatura com a Regidor (2015-2019) ha sigut Tinent d'Alcalde d'Administració, Modernització i Govern obert, i Portaveu del Govern i del Grup Municipal Socialista de l'Ajuntament de Gandia. Des de les eleccions municipals de 2019, és Segon tinent d'Alcalde, i Regidor de Govern Interior i coordinació administrativa, ocupant a més les regidories de Coordinació Territorial i Escena Urbana, Política festiva i IMAB. És també Portaveu del Govern de la ciutat i Portaveu del Grup Municipal Socialista.

Parla valencià, castellà i anglés fluid.