L' Actualitat de Gandia

Gandia acollirà el pròxim 2 de juny el Dia Olímpic22 maig 2018L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant ha comparegut aquest matí en roda de premsa acompanyada de la regidora d'Esports, Lydia Morant; el representant del Comité Olímpic Espanyol, Ricardo Leiva; i el director de Projectes de la Fundació Trinidad Alfonso, Juan Miguel Gómez, per anunciar el que ha qualificat de "una magnífica notícia per a Gandia que ens reafirma com a ciutat esportiva referent en l'àmbit nacional i com a exemple de bon esport i de ciutat saludable".

Morant ha explicat que el Comité Olímpic Espanyol ha escollit la nostra ciutat entre totes les del país per ser seu del Dia Olímpic el dissabte 2 de juny en una jornada que es desenvoluparà de 10.30 a 14.00 hores. Una iniciativa organitzada pel Comité Olímpic Internacional (COI), el Comité Olímpic Espanyol (COE), amb el patrocini de la Fundació Trinidad Alfonso i la col·laboració de l'Ajuntament de Gandia.

Segons ha afirmat Diana Morant es tracta d'"Una fita històrica que mai abans s'havia produït a Gandia i que aprofitarem al màxim". "Aquesta efemèride, que commemora cada any el naixement dels Jocs Olímpics Moderns, representa una fantàstica oportunitat per transmetre els valors olímpics, per donar a conéixer el veritable compromís que té la nostra ciutat amb l'esport i per posar Gandia al mapa esportiu de tota Espanya" i afegia que "aquest dia demostra que Gandia i les seues instal·lacions esportives poden acollir qualsevol esport. Posem en valor a Gandia com una ciutat que ha anat augmentant, millorant i incorporant les infraestructures necessàries perquè qualsevol xiquet, xiquet o esportista de la ciutat, puga practicar el seu esport amb dignitat i amb les condicions necessàries".

Tal com han afirmat durant la compareixença dels participants, durant el dia participaran en el poliesportiu municipal esportistes olímpics i es realitzaran demostracions de joc net, constància, companyerisme, esforç, treball en equip, respecte al contrari i esperit esportiu. Estaran representades bona part de les modalitats esportives (25), en un programa d'activitats adreçat a totes les edats i amb un important component familiar, que comptarà amb la col·laboració de la gran majoria de clubs esportius de la ciutat.
Un total de 137 monitors s'encarregaran de coordinar les diferents activitats dels següents esports: atletisme, cometes, beisbol, rugbi, futbol, ??hoquei herba, patinatge, hoquei sobre rodes, voleibol, handbol, busseig, socorrisme, zumba, funky, esgrima, kick boxing, halterofília, bàsquet, kendo, tir amb arc, tir olímpic, judo, karate, gimnàstica, lluita i taekwondo.

"L'aposta que ha fet Gandia per l'esport cada any l'ha convertit en referent en tota la Comunitat Valenciana per les seues instal·lacions de primer nivell, i en la qual es programen nombroses competicions i proves de prestigi. Recentment hem millorat la pista d'atletisme i tenim un pla de millora de les instal·lacions esportives. Amb l'elecció de Gandia, el Comité Olímpic Espanyol, premia i valora la feina ben feta de manera que només podem agrair al COE la seua aposta. Posarem tots els recursos necessaris perquè la jornada siga un èxit i comptarem amb la col·laboració de bona part dels clubs esportius de la ciutat" va finalitzar l'alcaldessa.

Per la seua banda, Lydia Morant va agrair al COE ia la Fundació Trinidad Alfonso "haver-nos triat com a ciutat per acollir el Dia Olímpic. Esperem que la jornada siga un èxit i des d'ací convidem a tota la ciutadania a participar en aquesta iniciativa". L'edil ha explicat que pràcticament tots els espais del poliesportiu municipal estaran coberts amb activitats. En la majoria dels casos seran participatives encara que algunes tindran caràcter d'exhibició. A més, durant la jornada es comptarà amb la presència d'esportistes olímpics que realitzaran una firma d'autògrafs i que també participaran en les activitats.

En total seran dotze els esportistes olímpics que participen en la jornada:
- Isabel Fernández (Judo)
- Carolina Pascual (Gimnàstica Rítmica)
- Joan Lino (Atletisme)
- Beatriz Fernández (Handbol)
- Mihaela Ciobanu (Handbol)
- Montse Puche (Handbol)
- Javier García (Esgrima)
- Lydia Morant (Natació)
- Matías Tudela (Rugby)
- Marche Peris (Natació)
- Ana Carrascosa (Judo)
- César Semprere (Rugby)

En la seua intervenció, Ricardo Leiva ha explicat que "quan parlàrem amb la Fundació Trinidad Alfonso sobre la possible seu d'aquest any, no ens va costar triar a Gandia. La ciutat té una tradició esportiva molt gran i a partir d'ací ha estat molt fàcil perquè parlar amb una regidora que té tanta experiència en l'esport com Lydia, és parlar el mateix idioma. Tot han estat facilitats i en poc més d'una setmana estarem ací".
Leiva ha informat que la jornada s'iniciarà a les 10.30 hores amb una cerimònia d'obertura on se simularà una obertura d'uns Jocs Olímpics. "Tindrem una desfilada de la bandera Olímpica, un recorregut de la torxa olímpica i sonarà l'himne olímpic. A partir de les 11 començaran les activitats esportives que ténen com a fi apropar determinats esports al gran públic. Tots els participants rebran una samarreta i un diploma".

Per finalitzar, el director de Projectes de la Fundació Trinidad Alfonso, Juan Miguel Gómez, ha explicat que "el Dia Olímpic se celebra des de fa 8 anys i que des de fa quatre la Fundació patrocina la iniciativa. Teníem moltes ganes de vindre a Gandia, ja que ens uneixen bastants iniciatives com el projecte FER. Amb aquesta iniciativa pretenem que la gent conega altres esports i estem molt satisfets de poder col·laborar amb el COE i amb la ciutat de Gandia".


Atletes Olímpics de Gandia
- Enrique Melo. Nedador. Va participar en els Jocs de Munic 1972.
- Ramón Camallonga. Nedador. Va participar en els Jocs Olímpics d'estiu de 1988 i Barcelona 92.
- Andrés Ibáñez. Haltera. Va participar en els Jocs Olímpics de Seül 88 i Barcelona 92.
- Toni Andrés. Atleta. Va participar en els Jocs Olímpics de Sidney 2000.
- Rubén Donet. Ciclista. Va participar en els Jocs Olímpics d'Atenes 2004.
- Lydia Morant. Nedadora. Va participar en els Jocs de Pequín 2008 i Londres 2012.
- Héctor Cabrera. Atleta especialista en llançament. Ha participat en els Jocs Paralímpics de Rio 2016. Natural d'Oliva, però membre d'un equip gandià (CC El Garbí).