L' Actualitat de Gandia

L'alcaldessa de Gandia participa en el ple de la Xarxa Innpulso16 setembre 2020L'alcaldessa de Gandia i màxima representant de la ciutat en matèria de Smart City, Diana Morant, ha participat aquest matí en el ple ordinari anual de la Xarxa Innpulso, que s'ha celebrat de manera telemàtica, en el qual s'ha aprovat la candidatura a presidència i Consell Rector. La presidència ha recaigut en Ermua-Viladecans; i el Consell Rector, a Castelló de la Plana (ciutats grans); Alcoi, Aranda i Sant Boi de Llobregat (ciutats mitjanes); i Salinas (ciutats menudes).

Després de la sessió plenària, Diana Morant ha felicitat la nova presidència i al Consell Rector, especialment a les ciutats de la Comunitat Valenciana que han estat triades per a formar part d'ell, i ha destacat que Gandia continuarà treballant i apostant per la innovació. A Gandia, com a ciutat integrada a la Xarxa Innpulso, "creiem que la innovació és una eina clau no només per seguir progressant, sempre des de la sostenibilitat, sinó també per accelerar el procés de recuperació post COVID-19".

Cal recordar que Gandia forma part de la Xarxa Innpulso i té el títol de Ciutat de la Ciència i la Innovació des de la passada legislatura. A més, també està integrada a la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents per desenvolupar solucions conjuntes en matèria d'innovació urbana i smart cities.

Paral·lelament, ahir va tenir lloc a Madrid el VI Congrés de Ciutats Intel·ligents - Xarxa Innpulso, organitzat pel Grup Tecma Xarxa, amb el suport institucional de la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial (SEDIA) i Red.es, del Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital. Es tracta de l'esdeveniment de referència sobre les Ciutats i Territoris Intel·ligents a Espanya.

El lema principal d'aquesta nova edició és «descarbonitzar, Digitalitzar i Distribuir: Reptes de futur de les ciutats cap al 2050». Amb aquest enfocament, el VI Congrés Ciutats Intel·ligents posa l'accent en com la utilització de la tecnologia i la innovació permetran als municipis assolir els objectius de Desenvolupament Sostenible i els compromisos europeus d'una societat lliure de CO2 al 2050.

L'objectiu és potenciar l'intercanvi de coneixement i experiències en els entorns urbans d'una manera transversal, multidisciplinari i multisectorial, fent valdre principalment les iniciatives que s'estan desenvolupant actualment a Espanya.