La Actualidad de Gandia

Èxit d'assistència a les V Jornades de Memòria Democràtica 'Gandia, últim Port de la República'04 marzo 2020Ahir van començar les V Jornades de Memòria Democràtica 'Gandia, últim Port de la República. Memorial Mari Carmen Pérez', organitzades per l'Ajuntament de Gandia i altres entitats. L'Aula Magna del Campus de Gandia de la UPV, seu de les jornades, estava plena de gom a gom per escoltar l'esperada intervenció de l'historiador Paul Preston, que finalment es va fer mitjançant vídeo, ja que per problemes de salut, Preston no es va poder desplaçar a Gandia.

La inauguració de les Jornades va estar a càrrec de la vicerectora de la Universitat Politècnica de València, Consuelo Jiménez; la Consellera de la Generalitat Valenciana Rosa Pérez Garijo i els regidors de l'Ajuntament de Gandia Nahuel González i Miguel Ángel Picornell.

Abans de la conferència, a les 18.30 h, es va inaugurar l'exposició sobre els bombardejos del port de Gandia ( l'últim de la República), que es podrà visitar a l'edifici CRAI del Campus fins al 30 de març.

Alegria Just Pellicer, última supervivent del darrer vaixell que va eixir de Gandia fugint de la repressió, va rebre un homenatge per part de l'organització de les Jornades.

'Gandia, últim Port de la República. Memorial Mari Carmen Pérez', activitat comissionada per l'historiador Eladi Mainar, continua durant el mes de març amb conferències de ponents de primer nivell i amb una visita guiada al port de Gandia el 12 de març.

La propera xarrada la imparteix Antonio Calzado, historiador i autor, entre altres, del llibre 'Revolució i guerra a Gandia. 1936-1939'; serà el dimarts 10 de març, amb el títol 'La Guerra Civil a Gandia', a la sala de conferències 1 del campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València.