La Actualidad de Gandia

El Serpis Urban Art Project homenatja el grafiti clàssic13 febrero 2020El regidor de Cultura, Nahuel González, acompanyat d’un dels coordinadors del projecte municipal d’art urbà compromés i solidari, Serpis Urban Art Project, Eloi Ángel, i de l’artista muralista valencià, Hemecé Bichos, ha presentat la darrera intervenció, la número 24.

        Amb el títol “GANDIA”, Hemecé Bichos, un dels muralistes valencians més importants, l’ha realitzada durant dos setmanes a les instal·lacions municipals d’abastiment d’aigües potables, al costat del camps de futbol de Roís de Corella.

        “La primera lectura evident, és el reconeixement de llocs emblemàtics de la ciutat la Marjal, el Molló, el camp, els tinglados del port o el Torreó del Pi... En un segon nivell, triangles amb colors representen a tota la ciutadania de Gandia... Es tracta d’una peça de grafiti gegant, invers, amb la tipologia clàssica de la II República. També connecta amb l’art mossàrab, que utilitzava les lletres per a les creacions artístiques”, ha explicat l’autor.

        “Li devíem al grafiti la presència en el projecte Serpis Urban Art Project, la unió amb el muralisme. I és que, des de fa uns anys, els camins s’havien separat, sobretot des de l’arribada de les galeries d’art al món del muralisme. Nosaltres volem abastir tot l’art que es fa al carrer”. Àngel ha destacat el treball de llum, perspectiva, d’una forma tan neta.., que ha realitzat Bichos.

        Finalment, González ha agraït també la col·laboració d’altres departaments municipals i de Pinturas Mondúver i Gruas Ferra. “Estic molt content, no només com a regidor de Cultura, també com a president de la Junta de Districte de Roís de Corella, per sumar-nos al circuit d’art urbà a la ciutat”. I ha animat la ciutadania a fer-se fotos davant el mural i pujar-les a les xarxes socials amb l’etiqueta: #arturbàGandia.