Infancia

26 de Abril 2020


Últimos Videos

 

 

 DIA ESCOLAR DE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU, 30 DE GENER DE 2020

Des del Consell d’Infància de l’Ajuntament de Gandia, ha organitzat este matí el acte de Celebració del Dia Escolar de la No Violència i la Pau.

L’Activitat ha consistit, en un esmorzar on han pogut degustar suc de taronja natural, un gran mosaic format per tots els alumnes amb la paraula Pau, tot seguit han pogut gaudir de les cançons i balls, amb el grup La Glüps Band, i abans d’acabar el concert les xiquetes i xiquets del Consell de la Infància han llegit el manifest preparat per l’ocasió. Acte que ha contat amb la presència de la regidora Liduvina Gil, responsable del projecte així com els altres regidors de l’Ajuntament que han assistit a l’acte.

Un tota de 12 centres educatius, amb 800 alumnes i professors han pogut disfrutar d’una jornada de conscienciació, socialització entre diferents centres. De fet, els centres participants, des de primer moment ens van traslladar l'enhorabona per la iniciativa.

Han participat els alumnes dels següents centres escolars de Gandia:
1. CEIP Joan Martorell
2. CEIP Sant Francesc de Borja
3. CC Abad Sola
4. CC Borja Jesuïtes
5. CC L’Escola Pia
6. CC Gregori Maians
7. Los Naranjos
8. CEIP Joan XXIII
9. CEIP Cervantes
10. CEIP Les Foies
11. CEIP Botànic Cavanilles
12. CC Nuestra Sra. Del Carmen

Des del Consell de la Infància volem felicitar a tots els assistents que han pogut gaudir d’una nova jornada dintre del programa d’activitats que hem preparat per a la Ciutat de Gandia, perquè Gandia és Ciutat Educadora, Ciutat Lliure de Maltractes, Ciutat de la Infància.


MANIFEST:

PEL CLIMA, LA PAU I LA NO VIOLÈNCIA

El dia 30 de gener es celebra el Dia Mundial de la Pau i la No violència a les escoles. Volem que aquest dia no siga un dia simbòlic sinó una veritable reflexió sobre què fem al Consell de la Infància de Gandia.
Amb el Dia Escolar de la No Violència i la Pau, commemorem l’aniversari de la mort del Mahatma Gandhi i recordem el seu llegat. Aquesta jornada, instaurada el 1964 per Llorenç Vidal, vol contribuir a promoure la cultura de pau, la no violència, el compromís i la resolució pacífica dels conflictes.
L'educació en i per la tolerància, la solidaritat, la concòrdia, el respecte als Drets Humans, la no-violència i la pau són motius per a celebrar el 30 de gener.
Cal recordar també que hi ha una estreta relació entre els aspectes mediambientals i climàtics, i la pau sostenible, un tema que ja ha arribat a les Nacions Unides i a la Unió Europea on es discuteix sobre els impactes potencials del canvi climàtic en la seguretat i l’estabilitat dels països.
Entre els 17 objectius adoptats per la ONU en 2015, el número 13 “Acció pel clima“ és una crida a l'acció immediata per part de tots a fi de millorar l'educació sobre el canvi climàtic amb la finalitat de protegir i promoure la pau a tot el món.

En aquest sentit, les Nacions Unides fan una crida a tots perquè prenguem mesures destinades a fer front al canvi climàtic. Tots els éssers humans som part de la solució: apagar les llums, utilitzar el transport públic i organitzar accions de sensibilització com la que estem realitzant hui.
Els efectes del canvi climàtic provoquen morts i destrucció de mitjans de vida, dificultats per accedir als recursos naturals i obliga a moltes persones a marxar de casa per poder sobreviure.
Per garantir la supervivència de la humanitat i la seua convivència pacífica, és urgent que canviem la visió que tenim de la natura i passar a tenir-ne cura i a considerar-la la nostra aliada. Per això, hem dedicat la nostra celebració hui a l’emergència climàtica i la pau.
El canvi climàtic és conseqüència de l'activitat humana i està amenaçant la nostra forma de vida i el futur del nostre planeta. Fent front al canvi climàtic podrem construir un món sostenible per a tots. Però hem d'actuar ara.
El canvi climàtic ocasiona amenaces clares per a la pau i la seguretat internacionals. La pau només pot aconseguir-se si es prenen mesures concretes per a combatre’l.
Els xiquets som la força motriu necessària per a aconseguir un desenvolupament sostenible i assegurar la pau mundial. Amb el compromís polític i els recursos adequats, els xiquets tenim el potencial de fer efectiva la transformació del món i així construir un lloc millor per a tots.