centro interpretacion la marjal

BENVINGUTS AL CENTRE D'INTERPRETACIÓ LA MARJAL

Què és el Centre d'Interpretació de la Marjal de Gandia?

És un Centre d'Interpretació situat al costat de l'Alqueria del Duc i l'Ullal Gran o de l'Estany. Aquest aiguamoll costaner mediterrani és un espai natural de gran valor ecològic i cultural que forma part de les Marjals de La Safor (València, Espanya), el qual està inclòs en el Catàleg de Zones Humides de la Comunitat Valenciana i pertany a la Xarxa Natura 2000 com ZEPA Mondúver-Marjal de La Safor

El centre presenta una exposició permanent que mostra els aspectes més rellevants d'aquest ecosistema i de la seua cultura. Per a acostar al públic infantil i juvenil a aquests continguts s'ha recorregut, entre uns altres, a aplicacions interactives i a jocs multimèdia, però sense renunciar a objectes originals de gran valor etnogràfic.

A més el centre compta amb un aula-taller que és un espai multifuncional on es duen a terme tant activitats d'educació ambiental per als escolars i grups com a esdeveniments de divulgació científica. Una Estació de Vigilància Ambiental (EVA) recull informació de l'aiguamoll en temps real mitjançant un sistema automàtic que els emmagatzema per a posar-los al servei de la comunitat científica.

El Centre s'ha connectat amb l'Ullal mitjançant unes senderes de fusta accessibles per a tot tipus de públic. En els voltants s'ha creat tambiénun Arboretum amb les espècies naturals i cultivades típiques de la zona i un Àrea de Pic-nic amb una font d'aigua potable, per a poder gaudir de forma ordenada i respectuosa de la naturalesa. En l'aparcament, hi ha una Estació d'Energia Solar que proveeix a l'Aula i els seus equipaments. Al costat d'aquesta està el Punt Verd per a la recollida selectiva de residus.
 
El Centre té 312 m2 de superfície útil, construït amb fusta certificada, pedra natural, ferro, cristall i teula de fang seguint el model de cases rurals de la zona. A instàncies de l'Ajuntament de Gandia, la Universitat Politècnica de València va dissenyar aquest equipament i el Pla d'Ús Públic per a l'aiguamoll. La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (Ministeri de Medi Ambient, Medi marí i Rural) va dur a terme aquest projecte amb Fons FEDER de la Unió Europea i la participació de la Generalitat Valenciana i amb fons del Pla Español per a l'Estímul de l'Economia i l'Ocupació (Govern d'Espanya).

Les activitats que s'ofereixen en l'Aula Natura i el seu entorn estàn ateses per guíes-intèrpretes professionals.

INFORMACIÓ LA MARJAL

Empreses que col·laboren:
La iniciativa Info Marjal és una xarxa de punts d'informació on professionals formats faciliten al públic informació rigorosa sobre la Marjal i les activitats que poden desenvolupar-se en ella. Les empreses que s'uneixen en la xarxa participen en diverses jornades formatives i queden certificades com a punts Info Marjal, i es registren en aquesta web.

 Aula Natura De La Marjal De Gandia