L´Ajuntament de Gandia adquireix un dron amb finalitats urbanístiques

11/1/2019


 Des de hui l'Ajuntament de Gandia compta amb un dispositiu aeri operat a distància, conegut normalment com a dron, que serà usat per a treballs de cartografia i planificació urbanística.

Així ho han presentat aquest matí en roda de premsa el Coordinador General d'Urbanisme, Vicent Mascarell, al costat del Tècnic municipal del seu departament, Francisco Faus.

L'edil ha comentat que “sens dubte, ens ajudarà  l'hora de planificar les obres, avaluar-les i també a l'hora d'accedir a espais urbans o rústics que no estiguen a l'abast de l'ull humà”. Ha mostrat la seua satisfacció per comptar des d'ara amb aquest dispositiu que passa a formar part del bé inventari municipal. El pressupost invertit ascendeix a 6.000 euros.

Segons les últimes dades registrades, en la nostra localitat s'han detectat unes 700 obres no ajustades a llei. Encara que segons l'edil, Gandia no és de les ciutats que compta amb més infraccions urbanístiques, encara que sí que és veritat que no hi ha dia en què no se signe un decret per existència d'obres il·legals, de major o menor envergadura.

El maneig del dron el durà a terme el Tècnic del departament d'Urbanisme, Francisco Faus, que compta amb els requeriments legals per a poder pilotar-ho, concretament de l'Agencia Estatal de Seguridad Aèrea (AESA).

El tècnic ha informat que “aquest dispositiu pes al voltant de 1,3 Quilos i la càmera que porta instal·lada compta amb una resolució de 20 megapíxels, que facilita captar les imatges amb tot detall”. També té la possibilitat de connectar-se a l'Institut Cartogràfic Valencià  per a geolocalitzar les fotos preses.