Transparència efectiva. La veu de la ciutadania

8/1/2019


El pròxim 7 de febrer de 2019, l’Ajuntament de Gandia organitza una jornada sobre metodologies i eines basades en l’ús de dades obertes amb l’objectiu de millorar la presa de decisions i afavorir la relació entre administració i  ciutadania.


La societat en xarxa exigeix una interacció activa per a la governança pública. El Govern Obert desafia tant la ciutadania com els Ajuntaments a fer programes de dades obertes que siguen més transparents, profitoses i participatives, ajudant tots els sectors socials a utilitzar la informació pública per a millorar les seues comunitats. El concepte d'una transparència efectiva s'ha de materialitzar amb pràctiques que posen a treballar junts els governants i la ciutadania en l'ús responsable de la informació i les dades públiques.


El taller comptarà amb la participació de Diego Álvarez Sánchez, professor de la Universitat Politècnica de València, director de la Càtedra de tecnologia cívica i empoderament, cívic hacker i activista polític així com Membre del Comité Municipal de Transparència de Gandia; i Adrián Vicente Paños, expert en transparència d’associacions i entitats no lucratives (ENL).


El taller va dirigit a ciutadans i ciutadanes, persones interessades en utilitzar les dades obertes i la tecnologia cívica; hackers cívics, responsables d'associacions i col·lectius socials; alcaldes i polítics responsables de govern obert i transparència; professionals públics (informàtics, secretaris, tècnics, administratius, ADLs, gestors de la informació), alumnat universitari (àrees de tecnologies interactives, Open Data, Innovació...); i en teixit empresarial entre altres.

7 de febrer de 2019 a les 9:45 hores en Urbalab Gandia.
Agenda de la Jornada.
Inscripción previa en: www.urbalabgandia.com/agenda