L' Actualitat de Gandia

Gandia posarà en coneixement de la Justícia l'alteració de la desembocadura del riu Vaca a la platja de l'Auir07 novembre 2018El coportaveu del govern, Jose Manuel Prieto, ha informat que aquest matí que una comissió de delimitació composta pels regidors i tècnics municipals designats pel plenari, ha alçat acta sobre el límit del terme municipal confrontant amb Xeraco.

La mesura s'ha pres després de no haver arribat, fins al moment, les mesures cautelars sol·licitades per l'Ajuntament de Gandia. "
Entenem que no hi podia haver un alçament d'acta de manera unilateral per part de Xeraco sense que nosaltres, com a Ajuntament de Gandia, férem valdre els nostres drets".

El regidor va anunciar que demà es posarà en coneixement dels jutjats l'alteració de la restinga del riu que s'ha produït de manera artificial. "
Volem saber per què s'ha alterat la desembocadura i ara corre paral·lela al mar. El posarem en coneixement de les instàncies judicials alhora que mantenim el recurs contenciós administratiu de l'acte que s'ha celebrat hui perquè seguim pensant que no hi eren tots els actors implicats".

Per a finalitzar, Prieto ha declarat que "p
ensem que ens assisteixen els fets històrics i la raó, i per tant, hem donat carta de naturalesa a la delimitació i en el tercer punt d'amollonament s'ha alçat l'acta" "Com a govern defensarem els interessos de la ciutat i de Gandia davant un fet que ens sembla preocupant".