La Actualidad de Gandia

Gandia constitueix el Consell de reactivació cultural25 junio 2020El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, acompanyat del director general de Participació Ciutadana, Joanjo Giner, ha comparegut davant els mitjans de comunicació per anunciar la constitució, aquest matí mateix, del primer Consell per a la reactivació cultural de la història de la ciutat, format per representants dels grups municipals i dels agents culturals de les diferents disciplines artístiques de la ciutat.

Es tracta d’una de les 14 mesures aprovades per unanimitat de tots els grups municipals de l’Ajuntament per a donar suport al sector cultural de Gandia, greument afectat per les conseqüències econòmiques de la pandèmia de la Covid-19.

“L’aposta pels artistes locals és l’eix fonamental del consell i, prova d’això, és l’acord de creació d’un registre d’artistes locals de totes les disciplines i el compromís que seran contractats per l’Ajuntament, almenys una vegada a l’any”, ha explicat González. Aquest registre d’artistes locals va lligat a la posada en marxa, hui mateix, del nou web del departament de Cultura: www.cultura.gandia.org, on podran inscriure’s-hi.

“Cal destacar la importància de la participació activa dels agents culturals, perquè tinguen veu en les mesures com la borsa d’artistes locals en les diferents disciplines. Donar suport a la creació cultural local és una eina fonamental per a eixir de la crisi”, ha afegit Giner.

Al nou web també s’hi podrà consultar tota la programació cultural, tan pública com privada (agenda, notícies, activitats...) que genera la nostra ciutat. Substitueix la versió en paper de “el Full cultural”, que deixarà d’imprimir-se per raons d’higiene sanitària i ecològiques. “Volem que la gent conega que a Gandia la cultura està viva, que hi ha molta programació cultural tot i les restriccions”, ha destacat el regidor de Cultura.

Durant la reunió, els representants han realitzat també altres propostes, com ara augmentar el concerts en diferents espais, que l’Ajuntament faça de mitjancer amb la conselleria d’Educació per a buscar ajudes econòmiques que donen suport al sector, promocionar les danses valencianes amb un festival itinerant a la ciutat i la platja, un certamen de poesia i escriptura durant el juliol a la platja, la compra d’art d’artistes locals...

“Ens hem emplaçat a una segona reunió, presencial, per al mes de juliol que servirà ja per a concretar l’aposta per la cultura, la reactivació i que la crisi per la Covid-19 afecte el menys possible a una ciutat viva que té artistes amb molt de renom i qualitat, que estan passant-ho malament, però que tenen al seu costat a l’Ajuntament de Gandia”, ha conclòs González.

        Hui també s’ha presentat el nou logo del departament de Cultura, obra de la dissenyadora local Eva Nieto.

 

Membres del Consell de reactivació cultural de Gandia

 

 1. Nahuel González, regidor de Cultura i representant del Grup municipal Compromís +´Gandia unida - Ajuntament de Gandia.
 2. José Manuel Prieto – regidor de l’IMAB, Escena Urbana i Política Festiva en representació del Grup municipal PSPV-PSOE - Ajuntament de Gandia.
 3. Víctor Soler, regidor del Grup municipal PP - Ajuntament de Gandia
 4. Pascal Renolt, regidor del Grup municipal C’s - Ajuntament de Gandia
 5. La Cris – música i art urbà
 6. Óscar Creus - Pro-música
 7. Lluís Miret - Director CEIC Alfons el Vell
 8. Rafa Gomar - President de l’associació Saforíssims, Societat Literària
 9. Ruth Palonés – Escola de teatre del T. Serrano
 10. Javi Puig - cantautor

11.- Flug (Sergi T. Almela) - Co-coordinador Serpis Urban Art Project (art urbà)

 1. José Luis Larroca – Programador musical
 2. Adriana Serlik - Escriptora
 3. Juli Capilla - Escriptor i editor
 4. Rosa Mascarell – Comissària d’art
 5. Balbina Sendra – Directora Palau Ducal dels Borja
 6. Josep Basset, Escultor
 7. Francesc Burgos, director Teatre del Raval
 8. Mariano Velázquez – representant teatre amateur
 9. Àlex Oltra - Fotògraf
 10. Pau Plana- Museu Faller
 11. David Matoses – Festival ‘Panxa Verda’ (música)
 12. Manoli Martos – Directora Orfeó Borja (música)
 13. Joan Muñoz Crespo – Director General d’Escena Urbana Ajuntament de Gandia.

25.- Remei Fluixà    (Directora Banda de Música del Grau) en representació de les Bandes de Música de Gandia.

26.- Josep Lluís Medieta - Associació Rebombori, en representació de la resta d’associacions de dansa valencianes. 

27.- José Ripoll, Dj