L' Actualitat de Gandia

El Ple del Consell aprova 18,3 millons per a la construcció del Complex Sanitari Roís de Corella14 febrer 2020El ple del Consell ha aprovat aquest matí la licitació del Complex Sanitari Roís de Corella, el pressupost inicial del qual serà de 18’3 milions d'euros. D’aquesta manera s’obrirà de forma imminent el procés d’adjudicació de les obres que podrien iniciar-se a partir del mes de juliol.

La alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el vice-alcalde de Gandia, Josep Alandete; i la regidora delegada de Sanitat, Liduvina Gil, han mostrat la seua satisfacció i han agraït al Govern el Botànic el seu compromís amb la ciutat de Gandia.

 

Morant ha expressat la seua satisfacció per la notícia i ha declarat que "és una enorme alegria que la paraula de Govern del Botànic estiga complint els compromisos, terminis i previsió econòmica" "Aquest anunci que hui ha realitzat el Consell suposa un avanç molt important en un projecte clau per a la ciutat i la barriada, ja que suposarà un revulsiu econòmic per a la zona" i ha afegit que "gràcies a aquest nou espai assistencial la població el departament de salut de Gandia comptarà amb els millors recursos assistencials, tant d'atenció primària com especialitzada".


“Al desembre passat van finalitzar els treballs de demolició de l'antic hospital Francesc de Borja, en el terreny on es construirà el Complex Sanitari Roís de Corella, que inclourà un centre de salut integrat i un centre de salut pública. En total, està previst que l'actuació destine 6.000 m² en la part sanitària i 4.000 m² per a col·lectius relacionats amb la Salut com Parkinson, Alzheimer o sords, entre altres, a més d'una gran plaça per a ús del veïnat i espais habilitats per a conferències i necessitats de les associacions de la barriada. També un aparcament per a 180 vehicles”, ha recordat Gil. 

 

Un altre dels compromisos, inclosos a l’acord de Govern, també s’ha acomplit en part, “ja que el futur complex acollirà el centre de dia per a malalts crònics. No obstant això, hi haurà una reserva d’espai en previsió de poder instal·lar-hi en un futur, esperem que pròxim, l'hospital de crònics”. Alandete ha assegurat que aquesta és una demostració més que el govern de Gandia i del Botànic no paren de treballar “en polítiques que reduisquen les desigualtats i la Sanitat és una d’elles”.