L' Actualitat de Gandia

Gandia comença a implantar el sistema de comptabilitat analítica14 agost 2019El regidor delegat d'Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per informar que l'Ajuntament de Gandia començarà a implantar el sistema de comptabilitat analítica tal com marca la Llei.

Gregori s'ha referit a aquesta iniciativa afirmant que suposarà un salt qualitatiu en la millora del sistema comptable municipal, ja que permetrà conéixer els costos reals i totals de cada centre gestor de l'administració alhora que genera indicadors que informen del nivell d'eficiència a l'hora d'emprar els recursos. Aquests indicadors poden comparar-se amb els oferts per altres administracions.

La iniciativa començarà a implantar-se durant aquest any i s'espera que l'any 2021 estiga totalment operativa en tots els departaments del consistori.

Les qüestions que tracta de resoldre la comptabilitat analítica són les següents:

- Assignar a cada centre de despesa tant els costos directes com els indirectes
- Obtenir més i millor informació de l'ús dels recursos municipals i poder ajustar les taxes i preus públics al cost dels serveis oferts
- Elaborar indicadors que ens permeten prendre decisions
- Saber mitjançant criteris homogenis quina és la posició de consistori respecte a altres ajuntaments.

"D'aquesta manera, i coneixent totes les dades, es poden prendre decisions o realitzar canvis en determinats serveis de cara a millorar el servei a la ciutadania" va declarar Gregori qui va concloure la seua intervenció afirmant que "És un pas més a la modernització de l'Administració Pública, que segur que millorarà la informació i presa de decisions en el funcionament municipal".