L' Actualitat de Gandia

Comencen els entrenaments gratuïts per a la Cursa de la Dona11 febrer 2019El pròxim 31 de març Gandia es convertirà en la festa de l'esport en femení. És la data triada per a la celebració de la XII Cursa de la Dona, esdeveniment amb significat reivindicatiu i solidari, en el qual cada edició participen més dones a la nostra ciutat.

Per a les quals desitgen preparar-se la carrera, l'equip organitzador, el Club d’Atletisme Safor Delikia Sport, ha preparat un programa d'entrenaments gratuïts. Així ho ha presentat aquest matí en roda de premsa la regidora delegada d'Esports, Lydia Morant, al costat del president del Club dAtletisme Safor Delikia Sport, Vicent Boscà.

Morant ha recordat que “la Cursa de la Dona és un esdeveniment que arriba a tota la ciutadania de Gandia; en 2018 van participar 8.000 dones  i enguany esperem aconseguir una xifra similar.

Els entrenaments estan dirigits a totes les dones, amb independència de la seua edat o condició física. La primera sessió, ahir diumenge, va ser impartida per Miguel Ángel García i “va comptar amb la participació de prop d'un centenar de dones, ha comentat la regidora. Li seguiran els dies 17 i 24 de febrer, i 3, 10, 15 i 24 de març. Tots seran els diumenges al parc Joan Fuster, excepte el “entrenament faller” que serà el divendres, 15 de març, des de la plaça del Prado, i el del 10 de març, que serà en la localitat veïna de Benirredrà. L'última sessió a Gandia, el 24 de març, tindrà com a convidada a  Irene Garí, aler del València Básket femení, molt implicada amb la carrera en edicions anteriors. “Estem donant una samarreta a totes les participants, més avituallament líquid i sòlid; la dona que participe en més de cinc entrenaments també rebrà un xicotet obsequi el dia 24 de març”, ha ressaltat Boscà.

Com a novetat, enguany també es realitzaran entrenaments a Oliva (9  març), i Tavernes de la Valldigna(16 febrer), a càrrec d'Ana Savall i Merche Carbonell, respectivament.

Quant a les inscripcions, el termini ja està obert i el preu fins al 18 de març és de 6 euros (5euros +1euro solidari). Del 19 al 27 de març serà de 10 euros (8 euros+2 euros solidaris). Pot fer-se en establiments col·laboradors o a través de la pàgina web http://cursadeladonagandia.com/

Com en cada edició, els fons obtinguts amb les inscripcions també es destinaran a un  projecte solidari. Aquesta vegada, es realitzaran xarrades i tallers destinats a alumnes de 4t curs de Primària amb l'objectiu de previndre la violència de gènere, els micromasclismes i desmuntar el mite del “amor romàntic”.

Per a finalitzar, Boscà ha convidat a tota la ciutadania a eixir al carrer i gaudir de la Cursa de la Dona, “una festa per a la ciutat”.