L' Actualitat de Gandia

Dia del Arbre05 febrer 2018 - 17 febrer 2018

ACTIVITATS AMBIENTALS PER FER L'ENTORN UN ESPAI DE VIDA MÉS AGRADABLE I SOSTENIBLE

El proper diumenge 11 de febrer, a diferents espais de l’Anella Verda de Gandia es realitzarà una gimcana que es completarà si s’aconsegueixen els segells de les cinc caselles corresponents als tallers programats, amb la col·laboració d’Apeif Safor, Voluntariat Creu Roja Gandia o el Taller d’Ocupació. Amb l’objectiu de conèixer els entorns més immediats de la ciutat, aquesta activitat, dirigida a tota la ciutadania, es celebrarà a l’entorn del riu Serpis (parc Ausiàs March, parc Ambrosies i Jardins Joan Pellicer), amb entrades des del Pont de Ferro i des del Mirador del Serpis. En acabar, és celebrarà un esmorzar popular.

En col·laboració amb Aguas de Valencia, entre les múltiples activitats que es produiran, destaquen la visita del famós Botànic Cavanilles a les escoles de la ciutat per anunciar la setmana de l’arbre. A partir del 13 de febrer, i durant un mes, romandrà al Teatre Raval l’exposició “Ocells de la Safor”, de Jesús Villaplana. S’inaugurarà a les 19.30 h, seguida d’una xerrada-col·loqui: “Muntanyes, boscos i animals de la Safor” amb Jesús Villaplana, Òscar Martí, Dani Muñoz, Vicent Cervera i Miquel Rodilla .

El 15 de febrer es produirà la plantació d’arbres a Santa Anna amb alumnes del programa ‘Arbres a l’Aula’ i, a les 19 h, la projecció del documental “Serpis de ferro: la via verda Alcoi-Gandia”, de Santi Hernández i Matilde Alcaraz, al Teatre Serrano.

Finalment, el dissabte 17 de febrer, a les 10 del matí, hi haurà el taller didàctic “Vine a conèixer els ocells hivernants del Paratge Natural Parpalló-Borrell”, al Centre d’Interpretació Parpalló-Borrell (activitat gratuïta). I al Teatre del Raval, a les 17.30 h, es representarà l’obra “La Mona Simona”, de la companyia La Sonrisa del Lagarto.  Gratuïta per a tots els xiquets/es que presenten el full  segellat de la gimcana complerta.